Geslaagde Texel Airshow 2015

Zaterdag 1 augustus vond de Texel Airshow 2015 plaats op de luchthaven van het Waddeneiland. Ruim 22.000 bezoekers kwamen op het evenement af. Zij arriveerden met de boot vanaf Den Helder of vlogen met hun vliegtuig en koepeltentje naar het eiland om te overnachten onder de vleugels van hun eigen toestel. 

De Texel Airshow is voor Nederlandse begrippen uniek en wordt slechts eens per drie jaar gehouden. VTOC Fokker was hier evenals bij de voorgaande edities aanwezig met een VIP-tent voor haar genodigden die hebben genoten van een spectaculaire show met een bonte mengeling van unieke hedendaagse, historische, militaire en civiele luchtvaartuigen zoals de Spitfire, de B25 Mitchell en hypermoderne toestellen zoals een Awacs, een Nederlandse Apache helikopter en een F16 straaljager van de Belgische luchtmacht. 

Bijzondere stunts en formaties

Bijzondere stunt waren er genoeg te bewonderen zoals die van luchtacrobate Melissa Pemberton en Brendan O'Brien, die zijn vliegtuig laat landen op een rijdende truck. Bloedstollend waren de manoeuvres die aerobatic-vlieger Frank van Houten uithaalt met zijn Sukhoi SU-26MX. Ook aan formatievliegen was er weer het nodige te zien. Zoals de Red Devils van de Belgian Air Force en ook de stuntvliegers van de Royal Jordanian Falcons.

Het evenement vond dit jaar voor de tiende keer plaats en viel samen met het 75-jarig bestaan van het vliegveld.


Texel Airshow 2015

John Vos, Mathijs van Grieken, Martin van Grieken, Kees Bruins en Annemarie Blom